Argentijnse tango is een magische dans door de onderlinge verbondenheid, het subtiele leiden en volgen en de open muziekinterpretatie. Het is een sociale improvisatiedans met oneindig veel variatie aan beweging, een prachtige danstaal waar interactie en je beleving centraal staan.
Nieuwsgierig? Stap binnen, kom kijken of doe een proefles!
 
Nieuw in ons lerarenteam!
We zijn erg blij dat de twee topleraren Mariano Laplume & Maral Kojayan (Buenos Aires, London) komen lesgeven in de school. Mariano en Maral starten op de maandagavond. Lessen uitsluitend in het engels.
(zie docenten-pagina)
 
Nieuwe Starterslessen voor Absolute Beginners
In de basiscursus leer je de 'feel' van de tango kennen. Je leert hoe je samen kunt dansen zonder op elkaars tenen te staan, je oefent eenvoudig improviseren, een fijne en goede verbinding en een aantal mooie danscombinaties om meteen de vloer mee op te kunnen. Gaandeweg ontdek je meer in de muziek, meer helderheid in je lichaam en handigheid om te varieren. Iedereen kan de tango leren en ook zonder danservaring kun je prima starten.
Wil je sneller stevig in je schoenen staan? Als Basiscursist kun je gratis 1x per week een extra les op je eigen niveau bij een parallelle groep volgen (mits plek).
 
Gratis proeflessen!/Free trial classes voor solo's en paren
Nieuwsgierig? Kom langs!
Nieuwe Tasters/proeflessen/Free drop-in Trials in september in the school:
Maandag 20 Januari: 18.45 - 19.30
Dinsdag 21 Januari: 19.30 - 19.45
Woensdag 22 Januari: 19.45 - 20.30
Donderdag 23 Januari: 21.00 - 22.00
Aanmelding (via info@cuartitoazul.nl) mag maar hoeft niet.
 
De Basis-1 cursussen starten de week aansluitend. In deze week is -mits plek- ook nog een proefles mogelijk.
Basic-1 courses start 1 week after the Tasters.
Deelname en aanmelding bij voorkeur met lespartner. Ben je solo? Doe evengoed mee met de proefles! Misschien ontmoet je er iemand met wie je op les wilt. We proberen sowieso tot een even aantal leads en follows te komen in de groep, garantie op een lespartner kunnen we echter niet geven.
The Tasters are for solo's and couples. In case you have a classpartner you are assured for enrollment. If not, maybe you find a nice classmate in the Trial! We help anyway to even the amount of man/woman for the courses, since participation in the only works well with an equal amount of follows and leads in class.
Wil je een prive-proefles?/kennismakingsles enkel met vrienden?
mail even naar info@cuartitoazul.nl
 
Geen lespartner? Wil je solo komen proeven of weet je al dat je tango wilt leren maar heb je nog geen lesmaatje voor de cursus? Laat het dan graag van tevoren via de mail even weten dat je naar de proefles komt, dan kunnen we kijken hoe de verhouding is van deelnemers en eventueel invallers voor de proefles regelen. Weet je sowieso al dat je aan de Basis cursus (8 of 6 lessen) wilt meedoen, schrijf je dan gewoon in, met of zonder partner. We maken naast de inschrijvers per koppel een poule van single lessers waarbij het aantal leiders en volgers gelijk is. Daadwerkelijke deelname aan de cursus kan dan zodra er ook iemand van de andere rol is. Er wordt sowieso af en toe gewisseld van lespartner tijdens de cursussen.
 
Tango & uitgaan
Tango is je laten leiden en verleiden door prachtige nostalgische muziek of met een hippe broek en hoge hakken dansen op coole neo-tango's. De Argentijnse tango is verrassend en uitdagend door de vrije interpretatie van mogelijkheden, het is een ontdekkingsreis en een danstaal die je een groter lichaamsbewustzijn geeft, een avontuur dat je aangaat op de dansvloer, met jezelf en samen met anderen.
Een tangosalon is een sociaal feestje, je ontmoet andere dansers op en naast de dansvloer, je kunt kijken, iets drinken en genieten van het dansen en de muziek. Tijdens een oefenavond of practica kun je lesmateriaal repeteren en uitproberen en is iedereen welkom ook als je nog nooit hebt gedanst. Nieuwsgierig? Kom langs of doe een proefles!
 
Cuartito Azul
is een begrip voor Argentijnse tango in Rotterdam. Een centraal gelegen plek in het creatieve ZOHO kwartier, voor dans en muziek, ontmoeting en gezelligheid, voor ontdekking, plezier en creativiteit. Een grote huiskamer waar tangoliefhebbers samen komen en waar je kunt meedoen aan een uitgebreid lesprogramma, inspirerende workshops en gezellige oefenavonden en tangofeesten.
De school heeft een goeie naam in organisatie en kwaliteit van lessen. De sfeer is ontspannen en de benadering persoonlijk. De Tango Vakgroep van het Conservatorium/Codarts en Cuartito Azul hebben een speciale band. We hebben geluk met zoveel goeie tangomuziek dichtbij en genieten regelmatig van live optredens in de school. Kom langs in ons mooie pand in het ZoHo-kwartier (nabij de Bogen), leer de hartverwarmende tango kennen en zet je voeten op de vloer!
Cuartito Azul werkt samen met onder andere de Doelen, de Rotterdamse Schouwburg, Podium Grounds/WMDC, de Parade, het Conservatorium/Codarts, de Rotterdamse Museumnacht, Stichting de Loodsen, de Dansnacht, Rooftop Cinema en verschillende zomerfestivals. We organiseren daarnaast tango evenementen op bijzondere locaties als Staal Rotterdam, het Zalmhuis aan de Maas, Verhalenhuis Belvedere en in de zomer op de Wilhelminapier bij Hotel New York.
 
Priveles voor absolute beginners
Wil je met je vriend of vriendin in een meer persoonlijke context proberen? mail dan voor een ProefPriveles
van een uur in de school.
Je bent ook welkom om (zonder entree) een kijkje te nemen op bijvoorbeeld een tangofeest of oefenavond.
 
Lessen en oefenen
Drie keer per jaar start een nieuw cursusblok: in januari, april/mei en in september. Een cursus serie heeft een gestructureerde opbouw. In de lessen wordt er teruggegrepen naar gepasseerd materiaal en wordt naast nieuwe informatie herhaald en geoefend, zodat het geleerde gemakkelijker beklijft. Het is echter geen punt om zo nu en dan lessen over te slaan en deze in te halen (als je kunt) op een andere lesdag in dezelfde of een volgende lesweek. We zijn flexibel met switchen van lesavond.
Naast de lessen kun je gratis op een aantal avonden in een derde studio om te oefenen. Elke dinsdag houden we een (oefen)salon: laagdrempelige socials met gezellige drukte en regelmatig muzikale verrassingen.
In het weekend kun je in Rotterdam of elders in het land de tangovloer op.
 
Alvast iets zien?
Laat je inspireren door YouTube: hier naast vind je verschillende tips.
 
Docenten
Behalve ruime scholing en ervaring in de Argentijnse tango is er in het docententeam professionele kennis over didactiek, coaching, musicologie, spaans en kinesiologie.
Daarnaast worden de leraren van Cuartito Azul regelmatig gevraagd voor mediabeelden en verzorgen ze tangovakanties, workshops en optredens voor evenementen, scholen, bedrijven en particulieren.
 
Locatie
Onze sfeervolle school is te vinden op de Schoterbosstraat 17 (zie Route), ongeveer 7 minuten lopen vanaf het centraal station.
Het vrijstaande pand ligt achter de Hofbogen haaks op de Zomerhofstraat in het creatieve & bloeiende ZoHo-kwartier. De plek is prachtig en bestaat uit drie fijne zalen, een patio met druivenpergola, een achtertuin en een cafe- en loungeplek. Naast Cuartito Azul als hoofdgebruiker zijn er ook andere dansscholen & activiteiten te vinden: we huisvesten RoffaSwing, Balfolk, Buikdans, Contact improvisatie, Sundance en meetings voor de Boeddhistische Gemeenschap Rotterdam, Blues dans en Yogalessen. Ben je geinteresseerd in huur? Laat het ons weten.
 
Tango bij bedrijven, evenementen en op prive feesten
Tango leent zich uitgesproken goed voor workshops rondom lichaamstaal en communicatie. Daarnaast verzorgen we natuurlijk ook 'gewone' workshops tango en dansoptredens op locatie. Interesse? mail ons voor meer informatie.
Overzicht zakelijke opdrachten.
 

promo
promo


 
Alle rechten voorbehouden Cuartito Azul, Rotterdam. Tel (010) 452 73 77
Terug naar boven