Home
Reviews van leerlingen over Cuartito Azul
Hoi Marieke en Hugo,
We hebben het ontzettend fijn gehad bij jullie, veel geleerd.
En als we een ding jammer vinden van onze verhuizing, dan is het wel dat we jullie geweldige lessen achter ons moeten laten.
Maar we komen zeker langs, voor een workshop, salon of zo. Wellicht gewoon al dinsdag!
Want we zijn absoluut 'besmet' met het tangovirus.
Dank jullie wel.
Veel bewondering voor de wijze waarop jullie Cuartito hebben opgezet en tot iets moois hebben laten groeien.
Groet, Mieke en Ronald
 
Review Tangoles Maandag 7 december 2015 1945 uur.
Afgelopen maandag tangoles gehad van Stijn Rademakers en Marieke Timmer. Onderwerpen waren Ocho Cortado en Ganchos. Wat een heldere les! Ik zou het didactisch willen omschrijven als: Praatje, plaatje, daadje. Deze benadering zorgde ervoor dat het lesmateriaal goed blijft hangen.
De les bestond uit verschillende aandachtspunten. Het was een praktische en duidelijke benadering van bewustzijn van je houding, de bewegingen die je maakt in die houding en de beoefening van dansvormen.
Wat ik heel positief vond is dat het lesmateriaal niet te ambitieus was. Een relatief kleine dansvorm werd behandeld, en deze dansvorm werd op verschillende manieren benaderd. Eerst het kennis maken met de dansvorm. Daarna de bewegingen analyseren die dit mogelijk maken. Dat ging per stel, en soms met de leiders en de volgers apart om de bewegingen goed scherp te krijgen. Tenslotte was er aandacht voor bewustwording van de nuances in de bewegingen en het effect hiervan op elkaar.
Het leuke is dat er, omdat het materiaal niet zo groot was, veel ruimte was voor begeleiding en vragen stellen. Stijn en Marieke gaven opmerkingen bij ieder stel, ook als het goed ging! Daardoor werd ik enthousiast en ontstond een intensieve, duidelijke en leerzame les.
Peter Beereboom
Woensdag 9 december 2015
 
Beste Marieke en Hugo,
Ellen en ik gaan naar Den Haag verhuizen.
We hebben enorm veel plezier beleefd aan de lessen bij jullie school, en met name aan de lessen van jullie twee. De manier waarop jullie samen de les vormgeven, en hoe jullie in de uitleg al tango 'voorleven': de een doet een voorzet, de ander maakt het af, meestal speels, soms serieus; samenwerken, en ruimte laten voor de eigenheid van de ander. Heel inspirerend.
En dingen die jullie ongetwijfeld al honderden keren hebben verteld of voorgedaan, oogden voor ons als fris en nieuw en leuk. Met een prettige combinatie van uitleggen en zelf laten uitproberen/voelen.
Nou ja, je snapt het wel: aan jullie ligt het niet...
De afgelopen weken konden we de (verhuiswerkzaamheden en nieuwe reistrajecten al steeds moeilijker combineren, met treinuitval en gedoe (ik ben voor mijn baan veel onderweg). We gaan op zoek naar een tangoschool in Den Haag (tips?). Maar als dat niet lukt, komen we Zeker weer terug :)
We willen jullie bedanken, en heel veel succes en plezier wensen in de Schoterbosstraat.
Met hartelijke groeten, Jeroen en Ellen
 
Review Tangoles Los Fanaticos 28 november 2015 1300 uur.
Afgelopen zaterdag 28 november weer les gehad in het Cuartito Azul collectief van Los Fanaticos. Een intensieve benadering op de tango in een select gezelschap! Iedere twee weken een intensieve les van ongeveer 3 uur, soms iets langer. De les werd gegeven door Stijn Rademakers en Regina Lerma. Wat een duidelijke lesopbouw! En voldoende ruimte voor begeleiding.
Deze les stond in het teken van improvisatie. Diverse dansvormen werden behandeld, echter centraal stonden Giros: De leider om de volger en volger om de leider.
De les bestond uit verschillende aandachtspunten. Het was een praktische en duidelijke benadering van bewustzijn van je houding, de bewegingen die je maakt in die houding en de beoefening van dansvormen.
Relatief veel aandacht is gegaan naar het zuiver kunnen maken van de bewegingen van leider en volger in de Giros. Een gezamenlijke en individuele analyse voor leiders en volgers zorgde ervoor dat de bewegingen steeds zuiverder werden.
Na het zuiver krijgen van de bewegingen zijn we aan de slag gegaan met improvisaties. We begonnen te dansen, en op teken van Stijn dan wel Regina werd een Giro verwacht. Dit gebeurde door af te tellen van 3 naar 1, op de maat van de muziek. Ongeacht waar je je op dat moment bevond in de zaal dan wel welke beweging je aan het maken was, moest een Giro gemaakt worden. Een hele uitdaging!
Daarna werd het nog een stukje moeilijker. Wanneer Stijn aftelde, moest de leider een Giro maken om de volger, en wanneer Regina aftelde, moest de volger een Giro maken om de leider. Ook moest er op een gegeven moment blind worden gedanst. De leider moest gedurende de gehele Tango de ogen gesloten houden, terwijl de volger wel mocht kijken. Ook hierbij werd het improvisatievermogen flink aangesproken.
Tenslotte moest ieder stel een eigen vormpje bedenken, met de bedoeling dat als we klaar waren (We kregen 5 minuten), er gewisseld werd van danspartner en de volger het materiaal moest uitleggen aan de nieuwe leider. Er werd afgesloten met een demonstratie met deze samenstelling van danspartners.
Wat ik erg leuk vond aan deze les is dat het me erg geholpen heeft bij het dansen op salons. Deze les heeft enorm geholpen om het verschil in beleving tussen dansles en salon te verkleinen, zodat ik minder spanning ervaar. Dat is denk ik wel iets waar meer leiders last van hebben. Je moet letten op je houding, de bewegingen, de omgeving en de muziek. Multitasken zeg maar. Al deze zaken zijn in deze les behandeld. Ik vond het een leuke en leerzame les!
Peter Beereboom
 
Alle rechten voorbehouden Cuartito Azul, Rotterdam. Tel (010) 452 73 77
Terug naar boven